wandelroute ‘lopen te maken’

20 april 2016

Vandaag opent Marcel Houtkamp, wethouder van Cultuur, fotowandelroute ‘Lopen te maken’. Deze route start vanaf Snapshot of a larger order en gaat richting het historische centrum tot aan het Museumkwartier. De route langs de foto’s eindigt bij de tentoonstelling Stijlkamers van Schiedam.

Lopen te maken

De portrettenserie ‘Werkers van Schiedam’ van fotograaf Jan van der Ploeg staat aan de basis van het themajaar ‘Schiedammers maken…’. Schiedammers maken kunst, schepen, gin en jenever. Schiedammers maken parfum, chocola en zware kranen. Door jong en oud. Ambachtelijk, technisch, verfijnd of ruw industrieel. Deze Schiedamse makers, die zo belangrijk zijn voor de stad, zijn gedurende heel 2016 op verschillende plekken te zien waaronder in de openbare ruimte in de fotowandelroute ‘Lopen te maken’. Start de route buiten bij Snapshot of a larger order en volg de foto’s en hun verhaal.

lopen te maken foto wandelroute snapshot of a larger order schiedam schiedammer

Stijlkamers van Schiedam

lopen te maken foto wandelroute snapshot of a larger order schiedam schiedammer

Snapshot of a larger order vormt de aanleiding voor de tentoonstelling 'Stijlkamers van Schiedam'. Ook markeert de kunstmanifestatie het begin- en eindpunt van de fotoroute 'Lopen te maken'. In 'Stijlkamer van Schiedam' aan de Hoogstraat 85 zijn 7 werken van deelnemende kunstenaars aan Snapshot of a larger order opgenomen. Dit zijn werken die ooit door gemeente Schiedam aangekocht zijn en in beheer zijn gebracht bij de kunstuitleen. De werken hebben bij particulieren thuis en bij bedrijven gehangen, vandaar dat de werken ook nu in huiselijke omgeving worden getoond in zogenaamde stijlkamers. Bekijk werk van Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Jan van Munster, Olphaert den Otter en Roland Schimmel.