allerlaatste week ‘Snapshot of a larger order’!

8 juli 2016

Op zondag 17 juli is het zover. Dan sluiten we de deuren van kunstmanifestatie ‘Snapshot of a larger order’. Ben je nog niet gaan kijken in de Noletloodsen in Schiedam? We geven 5 redenen waarom je het écht niet mag missen. Graag tot snel!

1) Omdat maar liefst twintig internationaal gerenommeerde kunstenaars spectaculair nieuw werk hebben gemaakt.

En dat zijn zeker niet de minste namen! De twintig kunstenaars gingen nóg een stapje verder dan dat we van hen gewend zijn. Het resultaat is een verzameling indrukwekkende werken in een karakteristieke loods van 6.000 m2 door Marjolijn van den Assem, Hans van Bentem, Maria Blaisse, Florette Dijkstra, Wineke Gartz, Harry Haarsma, Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Ton van der Laaken, Birthe Leemeijer, Jan van Munster, Olphaert den Otter, Karin van Pinxteren, Ewoud van Rijn, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Simon van Til en Robert Zandvliet.
Lees meer over de kunstenaars.

2) Omdat ook de allerkleinste kunstliefhebbers laaiend enthousiast zijn.

Speciaal voor kinderen hebben we Expeditie Snapshot samengesteld. Een spannende ontdekkingsreis waarbij ze zich spelenderwijs verdiepten in de kunstwerken. Natuurlijk ook erg aan te raden voor ouders, opa’s en oma’s en tantes en ooms.
“Ik vind de bewegende kunst het leukste met de speurtocht.” – Willem Stoop (8 jaar)
“Leuk, vooral de verrekijker.” – Jan (9 jaar)
“Het was echt super vet en de Happy Meal (Expeditie Snapshot) was ook grappig. Super cool.” – Krijn

3) Omdat beeldende kunst en filosofie heel goed combineren met lekker eten en drinken. Bijvoorbeeld in onze Ketelkantine.

Een salade met lokale boerenkazen en brood van het Vlaamsch Broodhuys als lunch? Een goede kop koffie met een taartje om je vingers bij af te likken? Een daghap in de avonduren bestaande uit vers gevangen schelvis, snijbietjes, linzen en ansjovis? Nog tot en met 17 juli genieten we van de verrassingen die chefkok Sander Lenselink en zijn team uit de keuken toveren. Voor het avondeten kun je reserveren via de website.

snapshot of a larger order

4) Omdat er op het terrein ook nog eens een Keteltheater is verrezen waar je deze laatste dagen terecht kunt voor theater, distillaties en muziek.

  • Vr 8 t/m zo 17 juli: ‘Who’s Afraid of Charlie Stevens?’, een aangrijpend theaterstuk van actrice Romana Vrede over haar zwakbegaafde, ernstig autistische zoon. Op de laatste dag met muziek door Joe and The Folk.
  • Zo 10 juli: Distillatie ‘Oerstof & Traagschuim’. Kunstenaars Karin van Pinxteren en Florette Dijkstra vertellen over hun persoonlijke relatie met beelden en woorden aan de hand van hun installaties en twee publicaties.
  • Wo 13 juli: Leren kijken met Frits de Coninck. Een middag voor jong en oud! De kunstcriticus laat zien hoe we naar kunst kijken en wat we dan eigenlijk zien.

Bekijk de volledige agenda.

5) Omdat je met een boottocht door Schiedam de stad én daarna ook de tentoonstelling kunt ontdekken. 

De Noletloodsen vormen het decor voor ‘Snapshot of a larger order’. Een voormalige houtopslag met een vloeroppervlak van 6.000 m2 in een gebied waar de 18e-eeuwse binnenstad en het industriële karakter van de haven op een spannende manier samenkomen. Wil je meer zien van dit mooie en interessante gebied? Combineer dan bijvoorbeeld je bezoek aan de tentoonstelling met een boottour vanuit het historische centrum van de stad. De fluisterboot vertrekt dagelijks (behalve maandag) om 12.00 uur vanaf Museummolen de Nieuwe Palmboom.
Klik hier voor combitickets.

snapshot of a larger order

Foto’s: Fred Ernst

snapshot of a larger order