reportage door popuptv

24 april 2016

Vanuit hartje Schiedam trekt het team van PopUpTv de regio in. Net voor de opbouw van Snapshot of a larger order waren ze op bezoek in en rondom de Noletloodsen. Aan het woord zijn de deelnemende kunstenaars Winnie Teschmacher, Ewoud van Rijn en Birthe Leemeijer.

Winnie Teschmacher

Initiatiefnemer en kunstenaar Winnie Teschmacher: “Ik heb een groep van 20 kunstenaars gevraagd om een volgende stap te maken. In zo’n grote loods, een volgende stap, dat betekent grote werken maken of in ieder geval uitpakken en over je eigen grenzen heen gaan.”

Reportage PopUpTV Schiedam Winnie Teschmacher Birthe Leemeijer Ewoud van Rijn kunst

Ewoud van Rijn

"Wat ik hier doe is het creëren van een platform waar ik sessies kan houden met het publiek," zegt kunstenaar Ewoud van Rijn. "Hierin kan het publiek via een soort yoga en meditatie toewerken naar een visualisering. Een mentale reis van het publiek. Dat doe ik op basis van een kaartspel dat ik heb ontwikkeld." Aanmelden voor de sessies is een must. Iedere dinsdag neemt de kunstenaar bezoekers mee op een mentale reis. Het resultaat hiervan wordt onderdeel van zijn werk in de Noletloodsen.


Birthe Leemeijer

"Met dit werk wil ik graag verbinding leggen met andere plekken in de wereld. Hiervoor heb ik contact gezocht met tulpenjagers. Dat zijn mensen die nog jaarlijks het hoge gebergte van Centraal-Azië ingaan op zoek naar nieuwe soorten. De beroemdste tulpenjager van onze tijd is Wim Lemmers. Hij is inmiddels 84 en heeft er 30 jaar reizen op zitten. Al zijn werk heeft hij in dia's bewaard en dit heb ik speciaal voor dit project gedigitaliseerd. Een selectie van die 15.000 dia's kun je in de loods zien."