festival de keuze op het snapshot terrein

1 maart 2016

Pas vanaf 16 april opent Snapshot of a larger order, maar je kunt al eerder genieten op ons prachtige terrein. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart presenteert Festival De Keuze theatervoorstelling Bronx Gothic in het Keteltheater. Eet je vooraf mee in pop-up restaurant de Ketelkantine?

De voorstelling

Bronx Gothic is een intense, fysieke solo van magnifieke performer Okwui Okpokwasili. In een buitenwijk van New York, midden jaren ’80, wisselen twee schoolmeisjes van 11 jaar in het geheim zeer seksueel getinte briefjes uit. Op de grens van theater, dans en beeldende kunst vertelt Okwui Okpokwasili het verhaal van het seksueel ontwaken van een jong meisjeslichaam. Nog volop in ontwikkeling, en de humor, liefde, bevreemding en zelfs de angst die daarmee gepaard gaan. Deze donkere en intense fysieke solo van de magnifieke performer is deels gebaseerd op haar eigen jeugd. De solo zoekt naar de extremen, die met zo’n kracht weerklinken dat het haar lichaam dreigt te breken.

Vrijdag 18 maart // 19:30 – 20:00 uur [UITVERKOCHT]
Zaterdag 19 maart // 20:30 – 22:00 uur
Kaarten voor de voorstelling: van € 10 tot € 16

Kaartverkoop tickets + maaltijd in de Ketelkantine

Randprogramma

Op zaterdag 19 maart organiseren programmamakers Leonie van Staveren en Simone van Hulst een discussiemiddag over gender en performance in het Keteltheater. Samen met de makers van de voorstellingen, experts, studenten en een divers publiek kijken zij naar het samenspel tussen gender en performance. Een programma vol vragen, tegenstellingen, suggesties en odes voor liefhebbers, twijfelaars en sceptici.

Zaterdag 19 maart // 17:00 – 18:45 uur
Gratis toegang // Meer informatie over de discussiemiddag

Festival De Keuze

Festival De Keuze is een theater-, dans-, en performancefestival dat in Rotterdam een verscheidenheid aan eigenzinnige kunstenaars van over de hele wereld presenteert en verbindt aan de stad. Met bijzondere voorstellingen, stevige muziek, goed eten, feest en gesprekken belooft het festival vele uitdagende ontmoetingen en ontdekkingen.

 

 

bronx gothic theater rotterdamse schouwburg snapshot