kom kijken in de kas

10 juni

Op het terrein van Snapshot of a larger order staat een prachtige Kas. Dit onderdeel van pop-up tuin Farm of the World is een samenwerking met Hans Engelbrecht van De Groene Stap. Tuinman Max Baar is er wekelijks te vinden. Help hem gerust een handje met bijvoorbeeld het water geven van de plantjes.

Een ode aan biodiversiteit

Een kijkje nemen in de Kas? Je bent van harte welkom! Hans en Max proberen zoveel mogelijk gewassen en kruiden te kweken. Deze worden door chefkok Sander Lenselink van pop-up restaurant de Ketelkantine verwerkt in de gerechten. Op de vloer van de Kas vind je onder meer radijsjes, snijbiet en boontjes. Zodra de plantjes groot genoeg zijn, worden ze naar de kruiwagens in de Ketelkantine verplaatst. Daar kunnen bezoekers ook zelf hun eigen thee of salade bij elkaar knippen. Buiten de Kas komen er vele verschillende gewassen tot bloei. Een mooie ode aan biodiversiteit.

max baar kas snapshot schiedam

Zelf meehelpen?

Bij de Kas vind je een groene gieter met een zwarte sproeikop. Vul deze gerust met water om de plantjes water te geven. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, dus leef je uit! Schijnt het zonnetje? Laat dan de gieter even staan. De combinatie van waterdruppels op de tere blaadjes en het zonlicht kan de blaadjes verbranden.

Wekelijks bezoek

Eén keer per week heeft tuinman Max heel veel handjes die hem helpen in de tuin en in de Kas. Kinderen van BSO de Stadhouders komen dan langs. Max: “Vorige week namen ze allemaal hun eigen moestuintjes mee. Het is erg leuk om te zien hoe ze daarmee aan de slag gaan. Deze week maken we samen vlierbessensiroop. Sander van de Ketelkantine wil maar liefst 40 liter hebben voor een grote groep die binnenkort langskomt. Dat wordt flink plukken!” Je vindt Max op vrijdagmiddagen met of zonder de groep tussen ongeveer 12.00 en 17.00 uur in en rond de Kas.

max baar kas snapshot schiedam

max baar kas snapshot schiedam