pop-up tuin farm of the world

Farm of the World is een cultureel project waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht. De thuisbasis van het project is Friesland. Speciaal voor Snapshot of a larger order is er t/m 17 juli een pop-up tuin in Schiedam. Deze tuin is onderdeel van het nieuwe werk van deelnemend Snapshot kunstenaar Claudy Jongstra.

van een verlaten naar een productieve boerderij

De thuisbasis van Farm of the World is de verlaten boerderij de Kreake in Húns. Dit is een klein dorp in Friesland. Kunstenaars, ontwerpers, boeren, ambachtslieden, koks en architecten van over de hele wereld werken samen met de lokale grondstoffen. Hierdoor wordt de Kreake opnieuw een productieve boerderij. Maar, deze keer als een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur. Farm of the World wil hiermee de diversiteit en rijkdom laten zien van wat zelfs een klein stuk grond kan produceren. Van biologisch-dynamische boeketten, keramiek, voedsel en verfgewassen tot ruimte en een opleidingsplek voor jongeren met een achterstand.

pop-up tuin in schiedam

Voor Snapshot of a larger order heeft Farm of the World samen met Hans Engelbrecht een pop-up tuin ontwikkeld op een braakliggend stuk grond in Schiedam. De tuin is een voorbeeld van de veelzijdigheid van de natuur en hoe productief zelfs braakliggend land kan zijn. In een kleine tuinkas worden in bakken kruiden en groenten geteeld voor de Ketelkantine. Gasten kunnen daar zelf kruiden plukken voor hun thee of salade.

Farm of the World wordt mede mogelijk gemaakt door Leeuwarden 2018.

Farm of the World Snapshot of a larger order pop-up tuin Schiedam