sessies ewoud van rijn

Eén van de deelnemende kunstenaars aan Snapshot of a larger order is Ewoud van Rijn. Speciaal voor de kunstmanifestatie maakte hij ‘Roschachmandala’s’ en ‘The White Dress’. Het laatste kunstwerk is niet voltooid. Het is een project dat voortdurend in beweging is. Heb je altijd al onderdeel willen zijn van een tentoonstelling? Dan is dit jouw kans. Iedere dinsdag neemt Van Rijn bezoekers mee op een mentale reis om verder te werken aan dit kunstwerk.

De sessie

Verwacht geen ‘af’ kunstwerk, geen schilderij of uit hout gehakt beeld. Het werk van Ewoud van Rijn is voortdurend in transitie. Alles kan steeds weer een andere vorm aannemen. En dat ‘onderweg’, de reis zoals boeddhisten zeggen, is belangrijker dan de aankomst. Rituelen waaraan Van Rijn deelnam en andere hedendaagse rituele praktijken zijn door de kunstenaar samengebracht tot een ritueel spel waaraan het publiek mag deelnemen. Via yoga-oefeningen en op het Tarotspel gebaseerd kaartspel nemen de deelnemers een andere identiteit aan. In een droomstaat die o.a. hierdoor wordt gecreëerd ontstaat een verhaal. Wat zie, hoor, ruik en voel je? Op speciale ‘reportage-kaarten’ die Van Rijn uitdeelt wordt dat verhaal opgetekend. De kaarten maken vanaf dat moment deel uit van zijn presentatie.

mentale reis sessie ewoud van rijn

Aanmelden voor de sessie

De sessie is gratis toegankelijk. Wel dient er entree te worden betaald voor de tentoonstelling. Vanaf dinsdag 26 april zijn er op iedere dinsdag sessies in de Noletloodsen. Vooraf aanmelden is een must. Dit kan door een e-mail te sturen met het aantal personen en de gewenste datum naar info@snapshotschiedam.nl. Er wordt vervolgens zo snel mogelijk een afspraak gemaakt.

Praktische informatie

Data: iedere dinsdag (met uitzondering van feestdagen)
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur (kan mogelijk uitlopen)
Deelnemers: max. 3 personen per sessie
Voertaal: Engels (kan ook in het Nederlands)
Locatie: bij het werk van Ewoud van Rijn in de Noletloodsen, vooraf melden bij de kassa

mentale reis sessie ewoud van rijn