snapshot of a larger order schiedam kunst

Zien, maken, kijken

€15,00

Een avond over het begin van kunst, het maken van kunst en het zien, of het begrijpen van kunst. Kunstcriticus van NRC Handelsblad Lucette ter Borg gaat in gesprek met kunstcriticus Frits de Coninck en kunstenaar en schrijver Florette Dijkstra.

Entree is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling en de Wandelgids.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Een avond over het begin van kunst, het maken van kunst en het zien of het begrijpen van kunst. Kunstenaar en schrijver Florette Dijkstra schrijft in haar recent verschenen boek Oerstof 20 literaire verhalen die iets zeggen over het ontstaan van kunst in het verleden. En daarnaast over het opnieuw beginnen en het herbeginnen. Elke keer als iemand een kunstwerk maakt. Kunstcriticus Frits de Coninck is gefascineerd door de manier waarop wij naar kunst kijken. Hierover schreef hij de krant Kijken. Hierin staan 8 interviews met kijkers van kunst. Van verzamelaars en kunstcritici tot vormgevers en fotografen. Kunstcriticus van NRC Handelsblad, Lucette ter Borg, interviewt Florette Dijkstra en Frits de Coninck. Ter Borg schreef ook de Wandelgids voor de tentoonstelling.

Tip: schuif voor de gesprekken aan voor een diner (vlees, vis of vega) à € 20 in pop-up restaurant de Ketelkantine. Reserveren is een must. Mail hiervoor naar ketelkantine@snapshotschiedam.nl.

Extra: de tentoonstelling is donderdag van 11.00 tot 21.00 uur geopend. Speciale rondleidingen, gegeven door Lucette ter Borg en Frits de Coninck, starten om 17.00 uur in de Ketelkantine. Reserveren is een must. Mail hiervoor naar info@snapshotschiedam.nl.

Aanbieding: het boek Oerstof is op deze avond te koop voor € 29,95 in plaats van de reguliere prijs van € 39,95.